Perry and Marty Granoff Center for the Creative Arts, Brown University – Diller Scofidio + Renfro

Designed by Diller Scofidio + Renfro the building’s fractured form not only creates wonderful visual relationships among various parts of the interior, but it also should encourage the kind of social intermingling that the Granoff Center is supposedly all about. The building occupies a site framed by the quaint houses of Angell Street to the south and a small lawn to the west. Seen from Angell Street, the wide horizontal bands of corrugated zinc that make up its wall give the building the look of a stack of super elegant shipping containers. The bands are pried up on several floors at the back of the building to reveal floor-to-ceiling windows, giving the unsettling impression that someone is peeking at you through gigantic metal blinds.

Further Reading: The New York Times: ARCHITECTURE REVIEW